Cos:

0 produs(e) - 0,00 Lei
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi

Bijuterii OK

comenzi telefonice: 031.9907 Program: L-V 09:00-18:00
Pret vechi: 393 lei
Pret: 357,28 lei

Inel din aur galben

COD Produs:

00-255

Gramaj:

2.32 g

KA:

14

Material:

Aur galben

Descriere:

Inel din aur galben de 14K.

   
 

Acest produs a fost vandut si momentan nu mai face parte din gama noastra de produse. Daca sunteti interesat de acest produs puteti sa ne contactati pentru a va oferi mai multe detalii legate despre un produs similar.

© Produsul este vandut in exclusivitate de site-ul www.bijuteriiOK.ro

Informatii generale despre aur

Aurul este elementul cunoscut din cele mai vechi timpuri. Fiind răspândit în stare nativă în natură, el se putea obține ușor în cantități mici. Se crede că aurul a fost descoperit înaintea cuprului. Cules sub forma unor bucăți strălucitoare din nisipurile râurilor și din depunerile aluvionare, aurul a fost dintotdeauna un metal de ornament, apreciat pentru luciul său galben, dar mai ales pentru stabilitatea sa față de agenții corozivi. Ușor de prelucrat, prin ciocănire, el lua forma diverselor obiecte de podoabă sau de cult cunoscute în antichitate. Aurul pur (care este întotdeauna galben) este prea moale pentru folosirea sa ca bijuterie. Metalele care se folosesc în amestec cu aurul, pentru a-l întări, pot modifica culoarea acestuia, rezultând astfel un aur de diferite nuanțe de galben, alb și roșu. Acest amestec determină numărul de carate al aurului. Este unul din cele mai dense metale.

Minereurile de aur pur, în afară de aurul nativ, sunt foarte rare. Aurul se găsește majoritar în doar câteva minerale rare și într-o proporție mai mică în alte câteva. Uneori acesta e întâlnit și sub forma de aliaj cu alte metale, în special argint.

Puținele minerale care acceptă în formula lor existența aurului fac parte dintr-o subclasă a sulfurilor și sunt numite telururi. Foarte rar se găsesc telururi care să nu conțină aur. Aceasta se explică prin faptul că telurul este singurul element de care aurul se atașează foarte ușor. Printre telurile cele mai bogate în aur, și așa puține, se numără : nagyagit, calaverit, silvanit și krennerit. De regulă acestea se prezintă sub formă de minereuri de aur. Uneori se găsesc și în asociație cu aurul nativ.

Tot în grupa sulfurilor există și o sumă de minerale numite "Aurul Prostului", (cel mai cunoscut fiind pirita), care și-au căpătat această denumire de la asemănarea cu aurului în culoare și strălucire. Ce diferențiază totuși aurul de aceste minerale este tocmai ductibilitatea acestuia, maleabilitatea și densitatea.

Karate sau carate (simbol: K sau kt) reprezintă puritatea aurului, in functie de puritate aurul se claseaza astfel:

Aur 24 carate ........ 999 ‰ (999 ‰ inseamna 999 parti aur pur din 1000 parti de aliaj)

Aur 18 carate ........ 750 ‰ (750 ‰ inseamna 750 parti aur pur din 1000 parti de aliaj)

Aur 14 carate ........ 585 ‰ (585 ‰ inseamna 585 parti aur pur din 1000 parti de aliaj)

Aur 9 carate ........ 375 ‰ (375 ‰ inseamna 375 parti aur pur din 1000 parti de aliaj)

* ‰ = "la mie"