Cos:

0 produs(e) - 0,00 Lei
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi

Bijuterii OK

comenzi telefonice: 031.9907 Program: L-V 09:00-18:00
Pret: 3600,00 lei

Lingou aur 10g

COD Produs:

lingou_10g

Gramaj:

10 g

KA:

24

Material:

aur galben

Descriere:

Vă oferim posibilitatea de a cumpăra aur fizic, disponibil sub formă de lingouri din aur pur de diverse gramaje.

De ce să cumpăraţi aur sub formă de monede sau lingouri?

- Aurul este independent de state, valute, productivitate, rating de credit
- Naţiunile şi băncile centrale au încredere în aur şi se recomandă să deţineti între 5 şi 10% din portofoliul pe termen lung în metale preţioase
- Aurul s-a dovedit a fi una din cele mai sigure forme de păstrare a averilor
- In ciuda fluctuaţiilor de preţ, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investiţional
- Aurul este o monedă internaţională care poate fi vândută oriunde şi în orice moment

ART. 313 - Regimul special pentru aurul de investiţii

(1) Aurul de investiţii înseamnă:

a) aurul, sub formă de lingouri sau plachete acceptate/cotate pe pieţele de metale preţioase, având puritatea minimă de 995 la mie, reprezentate sau nu prin hârtii de valoare, cu excepţia lingourilor sau plachetelor cu greutatea de cel mult 1 g;

b) monedele de aur care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
1. au titlul mai mare sau egal cu 900 la mie;
2. sunt reconfecţionate după anul 1800;
3. sunt sau au constituit monedă legală de schimb în statul de origine; şi
4. sunt vândute în mod normal la un preţ care nu depăşeşte valoarea de piaţă liberă a aurului conţinut de monede cu mai mult de 80%.

(2) În sensul prezentului articol, monedele prevăzute la alin. (1) lit. b) nu se consideră ca fiind vândute în scop numismatic.
(3) Următoarele operaţiuni sunt scutite de taxă:
a) livrările, achiziţiile intracomunitare şi importul de aur de investiţii, inclusiv investiţiile în hârtii de valoare, pentru aurul nominalizat sau nenominalizat ori negociat în conturi de aur şi cuprinzând mai ales împrumuturile şi schimburile cu aur care conferă un drept de proprietate sau de creanţă asupra aurului de investiţii, precum şi operaţiunile referitoare la aurul de investiţii care constau în contracte la termen futures şi forward, care dau naştere unui transfer al dreptului de proprietate sau de creanţă asupra aurului de investiţii;
b) serviciile de intermediere în livrarea de aur de investiţii, prestate de agenţi care acţionează în numele şi pe seama unui mandant.
(4) Persoana impozabilă care produce aurul de investiţii sau transformă orice aur în aur de investiţii poate opta pentru regimul normal de taxă pentru livrările de aur de investiţii către altă persoană impozabilă, care în mod normal ar fi scutite, conform prevederilor alin. (3) lit. a).
(5) Persoana impozabilă care livrează în mod curent aur în scopuri industriale poate opta pentru regimul normal de taxă, pentru livrările de aur de investiţii prevăzut la alin. (1) lit. a) către altă persoană impozabilă, care în mod normal ar fi scutite, conform prevederilor alin. (3) lit. a).
(6) Intermediarul care prestează servicii de intermediere în livrarea de aur, în numele şi în contul unui mandant, poate opta pentru taxare, dacă mandantul şi-a exercitat opţiunea prevăzută la alin. (4).
(7) Opţiunile prevăzute la alin. (4)-(6) se exercită printr-o notificare transmisă organului fiscal competent. Opţiunea intră în vigoare la data înregistrării notificării la organele fiscale sau la data depunerii acesteia la poştă, cu confirmare de primire, după caz, şi se aplică tuturor livrărilor de aur de investiţii efectuate de la data respectivă. În cazul opţiunii exercitate de un intermediar, opţiunea se aplică pentru toate serviciile de intermediere prestate de respectivul intermediar în beneficiul aceluiaşi mandant care şi-a exercitat opţiunea prevăzută la alin. (5). În cazul exercitării opţiunilor prevăzute la alin. (4)-(6), persoanele impozabile nu pot reveni la regimul special.

(8) În cazul în care livrarea de aur de investiţii este scutită de taxă, conform prezentului articol, persoana impozabilă are dreptul să deducă:
a) taxa datorată sau achitată, pentru achiziţiile de aur de investiţii efectuate de la o persoană care şi-a exercitat opţiunea de taxare;
b) taxa datorată sau achitată, pentru achiziţiile intracomunitare sau importul de aur, care este ulterior transformat în aur de investiţii de persoana impozabilă sau de un terţ în numele persoanei impozabile;
c) taxa datorată sau achitată, pentru serviciile prestate în beneficiul său, constând în schimbarea formei, greutăţii sau purităţii aurului, inclusiv aurului de investiţii.
(9) Persoana impozabilă care produce aur de investiţii sau transformă aurul în aur de investiţii are dreptul la deducerea taxei datorate sau achitate pentru achiziţii legate de producţia sau transformarea aurului respectiv.
(10) Persoana impozabilă care comercializează aur de investiţii trebuie să ţină evidenţa tuturor tranzacţiilor cu aur de investiţii şi să păstreze documentaţia care să permită identificarea clientului în aceste tranzacţii. Aceste evidenţe se păstrează minimum 5 ani de la sfârşitul anului în care operaţiunile au fost efectuate.

   
 

© Produsul este vandut in exclusivitate de site-ul www.bijuteriiOK.ro

Produse asemanatoare:
  • Lingou aur 20g

    Vă oferim posibilitatea de a cumpăra aur fizic, disponibil sub formă de lingouri din aur pur de diverse gramaje.

    De ce să cumpăraţi aur sub formă de monede sau lingouri?

    - Aurul este independent de state, valute, productivitate, rating de credit
    - Naţiunile şi băncile centrale au încredere în aur şi se recomandă să deţineti între 5 şi 10% din portofoliul pe termen lung în metale preţioase
    - Aurul s-a dovedit a fi una din cele mai sigure forme de păstrare a averilor
    - In ciuda fluctuaţiilor de preţ, valoarea aurului a adus stabilitate portofoliului investiţional
    - Aurul este o monedă internaţională care poate fi vândută oriunde şi în orice moment

    ART. 313 - Regimul special pentru aurul de investiţii

    (1) Aurul de investiţii înseamnă:

    a)...

    Pret: 7200,00 lei
Informatii generale despre aur

Aurul este elementul cunoscut din cele mai vechi timpuri. Fiind răspândit în stare nativă în natură, el se putea obține ușor în cantități mici. Se crede că aurul a fost descoperit înaintea cuprului. Cules sub forma unor bucăți strălucitoare din nisipurile râurilor și din depunerile aluvionare, aurul a fost dintotdeauna un metal de ornament, apreciat pentru luciul său galben, dar mai ales pentru stabilitatea sa față de agenții corozivi. Ușor de prelucrat, prin ciocănire, el lua forma diverselor obiecte de podoabă sau de cult cunoscute în antichitate. Aurul pur (care este întotdeauna galben) este prea moale pentru folosirea sa ca bijuterie. Metalele care se folosesc în amestec cu aurul, pentru a-l întări, pot modifica culoarea acestuia, rezultând astfel un aur de diferite nuanțe de galben, alb și roșu. Acest amestec determină numărul de carate al aurului. Este unul din cele mai dense metale.

Minereurile de aur pur, în afară de aurul nativ, sunt foarte rare. Aurul se găsește majoritar în doar câteva minerale rare și într-o proporție mai mică în alte câteva. Uneori acesta e întâlnit și sub forma de aliaj cu alte metale, în special argint.

Puținele minerale care acceptă în formula lor existența aurului fac parte dintr-o subclasă a sulfurilor și sunt numite telururi. Foarte rar se găsesc telururi care să nu conțină aur. Aceasta se explică prin faptul că telurul este singurul element de care aurul se atașează foarte ușor. Printre telurile cele mai bogate în aur, și așa puține, se numără : nagyagit, calaverit, silvanit și krennerit. De regulă acestea se prezintă sub formă de minereuri de aur. Uneori se găsesc și în asociație cu aurul nativ.

Tot în grupa sulfurilor există și o sumă de minerale numite "Aurul Prostului", (cel mai cunoscut fiind pirita), care și-au căpătat această denumire de la asemănarea cu aurului în culoare și strălucire. Ce diferențiază totuși aurul de aceste minerale este tocmai ductibilitatea acestuia, maleabilitatea și densitatea.

Karate sau carate (simbol: K sau kt) reprezintă puritatea aurului, in functie de puritate aurul se claseaza astfel:

Aur 24 carate ........ 999 ‰ (999 ‰ inseamna 999 parti aur pur din 1000 parti de aliaj)

Aur 18 carate ........ 750 ‰ (750 ‰ inseamna 750 parti aur pur din 1000 parti de aliaj)

Aur 14 carate ........ 585 ‰ (585 ‰ inseamna 585 parti aur pur din 1000 parti de aliaj)

Aur 9 carate ........ 375 ‰ (375 ‰ inseamna 375 parti aur pur din 1000 parti de aliaj)

* ‰ = "la mie"