Cos:

0 produs(e) - 0,00 Lei
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi

Bijuterii OK

comenzi telefonice: 031.9907 Program: L-V 09:00-18:00
Informatii generale despre pietre:

Pietrele artificiale pot fi produse oricand si teoretic, in orice cantitate, pe cand rezervele de pietre pretioase din scoarta terestra sunt limitate. Pietrele pretioase au din punct de vedere economic o mare valoare; cele obtinute pe cale artificiala nu facparte din categoria pietrelor pretioase!

Valoarea pietrelor de sinteza nu este mai mare decat a investitiei necesare producerii si prelucrarii lor!

Din totdeauna, nestematele, prin culorilor lor, dar mai ales prin efectele luminoase pe care le produs, ca si prin originea lor, au fost invaluite intr-o aura de mister. Ele au generat unele dintre cele mai stranii si mai puternice legende, demulte ori contradictorii, dintre care unele mai dainuie si astazi, in decurcul vremurilor, pietrele pretioase li s-au atribuit puteri miraculoase, capabile de a provoca atractia sau repulsia. Se credea ca ele ar putea reactiona in prezenta otravurilor vegetale sau a veninurilor animale, neutralizandu-le, sau dimpotriva, ca ar fi niste puternice otravuri. Altele erau privite ca simboluri ale misterelor religioase sau ca avand puteri vindecatoare, purtatoare de noroc sau din contra, de ghinion.

Calitatile esentiale ale pietrelor pretioase sunt: frumusetea, prezenta in colorit si stralucire, durabilitatea si nu in ultimul rand, raritatea lor.

Luna în care ne nastem ne poate influenta, într-un fel sau altul, destinul. Facem parte din Univers, si, vrem, nu vrem, trebuie sa ne supunem legilor lui. Asadar, luna în care am facut cunostinta cu lumea ne poate spune fel de persoane suntem, ce cariera ni se potriveste, cum privim lumea etc.

De asemenea, fiecare luna are câte una sau doua pietre pretioase sau semipretioase, care, purtate de cei nascuti în luna respectiva, aduc un plus de energie si frumusete, putând face fata mai usor greutatilor vietii. În anul 1912 a fost lansata de catre Asociatia Nationala a Bijutierilor din SUA o lista a pietrelor pretioase, asociate cu fiecare luna a anului. Aceasta lista a devenit un standard modern, acceptat la nivel mondial.

Ianuarie e prima luna din an, iar celor nascuti acum le place sa lucreze cu copiii, nu se dau înapoi de la nimic, sunt ambitiosi, energici si încapatânati, iubitori, dar si critici. Le place sa îi învete pe altii ce stiu, de aceea pot fi buni profesori. Piatra acestei luni este granatul.

Februarie este luna artistilor. Cei nascuti acum au o înclinatie spre frumos. Sunt sociabili si iubesc libertatea. Nu sunt persoane supuse, care sa traiasca "sub papuc". Piatra lor e ametistul.

Martie aduce pe lume persoane vesnic îndragostite. Cei nascuti acum adora sa fie în centrul atentiei, le place ordinea, dar nu prea le place munca. Au înclinatie în a deveni piloti, politicieni sau muzicieni. Piatra lor e acvamarinul.

Aprilie e luna în care s-au nascut marii dictatori, precum Stalin sau Hitler. Asadar, sunt persoane carora le place ca oamenii sa-i urmeze, vor ca toate lucrurile sa fie asezate la locul lor, acolo unde trebuie, si privesc viata ca pe o aventura. Sunt persoane geloase, care nu uita atunci când li s-a facut un rau. Piatra lunii aprilie e diamantul.

Mai este luna liderilor. De aceea, multi nascuti acum urmeaza o cariera politica. Le plac calatoriile si sunt buni prieteni cu drumul. Sunt oameni creativi, si îi pot influenta usor pe cei din jur. Smaraldul e piatra lunii mai.

Iunie a adus pe lume cei mai multi câstigatori ai premiului Nobel. Sunt fiinte sensibile si încapatânate, cu un simt al umorului bine dezvoltat. Perle sau piatra lunii apartin acestei luni.

Iulie e luna în care se nasc marii arhitecti. Cei nascuti acum sunt persoane de încredere, care stiu sa pastreze un secret. Se considera superiori celorlalti, si le place sa munceasca, atât fizic, cât si intelectual. Piatra lor e rubinul.

August e luna oamenilor care stiu cum sa se faca placuti. Multi presedinti s-au nascut în aceasta luna, dar august a adus si ingineri foarte buni. Piatra lunii august e peridotul.

Septembrie e luna în care se nasc persoanele ordonate, calde si sensibile, oferind sprijin celor din jur. Se uita la cele mai mici detalii si întorc problema pe toate partile, când trebuie sa rezolve ceva. Pot fi buni sportivi sau fizicieni. Piatra lor e safirul.

Octombrie a adus pe lumeni persoane sincere, care spun pe fata ce gândesc, fara ocolisuri. Sunt prietenosi, sunt asi în arta comunicarii si stiu cum sa socialzeze. Opalul si turmalina sunt pietrele lunii octombrie.

în noiembrie se nasc oamenii cu viziune si multe genii s-au nascut în aceasta luna. Le place atmosfera calda de acasa, le plac provocarile si duc la bun sfârsit ce au început. Piatra lor e topazul galben sau citrinul.

Decembrie aduce pe lume persoane impulsive, care se enerveaza usor, dar la fel si iarta. Le place sa se simta "buricul pamântului" si sa fie laudati. Sunt prieteni loiali si sunt generosi. Piatra lor e turcoazul sau topazul albastru.