Cos:

0 produs(e) - 0,00 Lei
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi
Nu aveti nimic in cosul de cumparaturi

Bijuterii OK

comenzi telefonice: 031.9907 Program: L-V 09:00-18:00
Pret: 1727,00 lei

INEL

COD Produs:

59922

Gramaj:

5,51 g

KA:

18K

Material:

AUR

Descriere:

Inel din aur galben cu o piatra incolora si un diamant natural,cu taietura briliant rotund,de cca 0,002ct.Din cauza monturii,masa estimata a diamantului este orientativa

 

 

   
 

© Produsul este vandut in exclusivitate de site-ul www.bijuteriiOK.ro si prezinta buletin de expertizare emis de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Informatii generale despre diamante

Proprietatile naturale ale diamantului, indicele de refractie, de care depinde si dispersia foarte ridicata, luciul si deci puterea de reflexie, gradul de puritate al pietrei respective, impreuna cu proprietatile dobandite prin prelucrare, proportiile si unghiurile de taiere, numarul de fatete si gradul de finisare, conlucreaza in asa fel incat, atunci cand lumina cade pe piatra, aceasta scanteiaza in toate culorile curcubeului, mai ales in miscare, formand ceea ce se numeste "focul" pietrei.

Pentru aprecierea calitatii diamantelor, de care depinde direct valoarea lor, sunt luati in discutie si analizati "cei 4 C" (prescurtarile si intelesul termenilor in limba engleza):

-carat = greutatea exprimata in carate

-color = culoarea

-cut = taietura, adica gradul de perfectiune al taieturii

-clarity = claritatea (limpezimea), incluziunile si felul acestora

In ultima vreme se vorbeste tot mai mult de un al "5-lea C", Confidence = incredere; aluzie la seriozitatea comerciantilor de diamante, deoarece comertul cu diamante si in general arta bijuteriei, presupune cinste ireprosabila!

Diamantul fiind carbon pur, prin incalzire in prezenta oxigenulu, arde, dar mai inainte de transforma in grafit. De aceea, diamantul trebuie ferit de temperaturi ridicate care pot sa-i modifice culoarea, scazandu-i brutal valoarea!

In practica, diamantele sunt ferite de foc, prin acoperirea cu pasta de borax.

 

Sistem de cristalizare: cubic

Compozitia chimica: carbon pur

Formula chimica: C

Duritatea: 10

Greutatea specifica: 3,51 - 3,53

Refractia: simpla, monorefringent

Indice de refractie: 2,41

Culoare: incolor, galben in toate nuantele, verde, albastru, violet, roz, rosu, brun, pana la negru